Aantekeningen


Treffers 301 t/m 350 van 1,815

      «Vorige «1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 37» Volgende»

 #   Aantekeningen   Verbonden met 
301 aktedatum Dedroog, Bertha Clara (I21320)
 
302 aktedatum Dedroog, Arthur Theodorus Joannes (I21319)
 
303 aktedatum Dedroog, Maria Ludovica (I21322)
 
304 aktedatum Dedroog, Maria Ludovica (I21322)
 
305 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Levend (I31039)
 
306 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Verborgen (I17356)
 
307 Alderveen? Barendse, Anna Margaretha (I264)
 
308 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Verborgen (I2343)
 
309 Alias van Amelroye; vgl NL 1952/91. Heer van ,,Ten Hout” (St. Oedenrode 1454), kwartierschout van Peelland (1480).

ORA Tilburg (1563, april 15 post pascha (na pasen) 85v-86r) Bekend zij aan eenieder, dat gekomen en gestaan zijn geweest voor schepenen ondergeschreven Sijmon zoon van wijlen Henrick vanden Broeck als man en momber van Margriet zijn huisvrouw en Henrick Goiairts als man en momber van Agnes zijn huisvrouw, gezusters, dochters van wijlen meester Everardus van Amerzoijen en ze hebben van zekere erfelijke goederen, te weten van twee hoeven met al haar toebehoren, waarvan de ene gelegen is alhier binnen de Heerlijkheid van Tilborch ter plaatse genaamd Looven en de ander in Oisterwijck ter plaatse genaamd Kaercoven, hun aangekomen en bestorven van wijlen Lucas van Amerzoijen hun oom, en die wijlen jonkvrouw Aleijd van Wijsselt weduwe van deze Lucas van Amerzoijen voornoemd gedurende haar leven in vruchtgebruik gebruikt en bezeten had, en welke twee hoeven aan de voors deelslieden tegen hun andere mededeelslieden, in schependeelbrieven binnen Sinte Oeijen Rode gepasseerd zijnde, toegewezen en ten deel gevallen waren, alles zoals zijlieden verklaarden, een zekere onderverdeling en scheiding gedaan, beraamd en gemaakt op de manier hierna volgende. Tengevolge van deze onderverdeling en scheiding zal de voors Sijmon vanden Brouck uit de naam van Margriet zijn huisvrouw voornoemd hebben, houden en erfelijk voor zijn deel bezitten de hoeve alhier in Tilborch liggende in alle wijzen en manieren zoals die nu tegenwoordig door Wouter Gerits in laatschap gebruikt en beteeld wordt, samen ook met al de houtwas daarop staande en daartoe behorende, zowel hetgeen dat reeds daarvan verkocht is als hetgeen dat alsnoch niet verkocht is, nog een stuk beemd in alle grootte zoals het in Udenhout gelegen is en daartoe nog zeker opgaand eikenhout, staande in Oisterwijck ter plaatse genaamd den Boevendries. Waartegen de voors Henrick uit de naam als voor zal hebben de hoeve binnen Oisterwijck voors gelegen in alle wijzen en manieren zoals die aldaar door Ghijsbert Jan Goiairts bedreven en in laatschap beteeld wordt, samen met een heiveld en drie diverse kleine cijnsjes, twee daarvan van ongeveer een karolus gulden elk verhypothekeerd op zekere onderpanden binnen Oosterwijck gelegen en de derde van 15 stuivers, die men jaarlijks uit zekere goederen behorende aan de Taeffelen des Heijligen Geests binnen Oisterwijck voors uitreikt. (…) 
van Ammersoyen, Jan (I32453)
 
310 Alias van Amelroyen. Kanunnik, schepen van St Oedenrode, kwartierschout van Peelland; vgl Jaarboek CBG 1967; NL 69/92

ORA Oirschot (Toirkens 137a fol 37 no 141 dd 28-2-1552) Henrick zoon wijlen Henrick Goijaerts in Deeckerschot als man van Agnesen van Amersoijen en Arien zoon Jans van Luiteren als man van Catharina van Amersoijen wettige dochters van wijlen meester Everaert van Amerzoijen hebben samen machtiging gegeven aan Everden van Ammerzoijen om namens hen de twee achtste delen over te dragen van een huis gelegen in St. Oedenrode dat genoemd wordt, volgens het leenboek daarvan, 'het derde deel van Mijns Genadigs Herenhuis', dat zij ieder voor een achtste deel daarvan hebben geerfd van wijlen heer Goijaerden van Sceijnveld scholasticus te St. Oedenrode. Het bezit zal worden verkocht aan Lenaert zoon Roelof van Haestrijck en de opdrachtgevers beloven alles na te zullen komen wat door hun gemachtigde zal worden gedaan en hem daarvoor vrijwaren.

Idem (no 152 fol 39 dd 20-3-1552) Henrick zoon wijlen Henrick Goijaerts in Deckerschot als man van Agnese van Amersoijen en Arien zoon Jans van Luijteren als man van Catharina wettige kinderen van wijlen meester Everden van Amersoijen verwekt bij Catharina dochter van wijlen Jans die Gruijter hebben hierbij machtiging geven aan Everden van Amersoijen om

namens hen voor schepenen van Den Bosch aan Lenaerden van Haestrijck aldaar een huis, tuin etc. over te dragen en te verkopen in St. Oedenrode, gelegen naast het kerkhof van St. Oedenrode, de Borchgraaf, de St. Oedenstraat, waarin wijlen heer Goijaert van Schijnveld is gestorven en welk huis men in leen heeft van de hertog van Brabant. 
van Ammersoyen, Evert Jans (I32450)
 
311 Alice, along with her brother and their parents, came to America when she was 10 years old. They settled in Lyon County area near Little Rock, IA. She enjoyed sewing and crocheting. Sportel, Aaltje (I30890)
 
312 Als "ongehuwde, zwangere jonge vrouw" is Philomena in Eisden terecht gekomen en huwde daar met Laurens Dedroog.
Zij buitten daar een logement uit voor schippers. In die tijd werden de schepen nog voortgetrokken door mens-, c.q. paardenkracht. In hun B&B konden mens en dier een onderkomen verkrijgen voor de nacht en iets te eten. Het logement dat in Eisden langs het kanaal lag is nu helemaal verdwenen.
Samen kregen Philomena en Laurens 10 kinderen.
Het kind waarvan ze in verwachting was voor het huwelijk werd een zoon, werd Frans (genoemd) Dedroog. Het kind werd door Laurens aangenomen als zijn eigen kind.  
Verhaegen, Philomena Huberta Maria (I16580)
 
313 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Levend (I2770)
 
314 Als leven lijden wordt, is rusten goed. Wij nemen afscheid van

Mevrouw
Bertha Van Herbruggen
echtgenote van wijlen
De heer Albert Dedroog

° Hingene, 14 oktober 1919 + Maasmechelen, 5 maart 2009

De plechtige uitvaartliturgie, gevolgd door de bijzetting in de familiegrafkelder, waartoe u vriendelijk wordt uitgenodigd, zal plaatshebben in de parochiekerk St. Pieter te Leut Maas-mechelen op woensdag 11 maart 2009 om 10.30 uur. Bijeenkomst met gelegenheid tot condoleren in de kerk vanaf 10.00 uur. Begroeting in het uitvaartcentrum Marc Barthels, J. Smeetslaan 74 te Maasmechelen, dinsdag van 19.15 tot 20.15 uur. Gebedswake in voornoemde kerk dinsdag om 18.30 uur.


Rouwadressen: Tiensesteenweg 78 bus 401, 3800 Sint Truiden Ganzepoelstraat 34, 3630 Maasmechelen

Familie, vrienden en kennissen die bij vergetelheid geen overlijdensbericht ontvingen, gelieven dit als zodanig te beschouwen.

Bron: Het Belang van Limburg 
Van Herbruggen, Bertha (I17396)
 
315 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Verborgen (I29560)
 
316 Ancke Rotgers is de stammoeder van onze MEEMS-tak. Zij is geboren in het jaar 1733 in de Onstwedder Hofte. Over de herkomst van haar vader b.v. is weinig bekend. Zeker is wel dat de naam Rotgert weinig voorkomt in de regio Westerwolde. Kwam hij uit de provincie? Uit het buitenland? Onderzoek leverde op dat Rotgert Harms (haar vader) in 1727 sibbe voogd is over de kinderen van een wijlen Jan Ottens en een Grietje Frericks. Hij moet dus familie zijn van Grietje Frericks, die een dochter blijkt te zijn van een Frederick Coops en die Frederick woont omstreeks 1700 in Vriescheloo. Zou Rotger Harms dus uit Vriescheloo komen???
Ancke Rotgers komt uit een gezin van 8 kinderen, waarvan - zo is bekend- 6 kinderen trouwen. Haar broers en zussen trekken door geheel Oost-Groningen: broer Harm krijgt de ouderlijke woning in de Onstwedder Hofte, broer Jan gaat in Veele wonen, broer Jacobus blijft Onstwedde trouw, van Roelf Rotgers weten we alleen dat hij in 1783 in Onstwedde trouwt met een Gebke Gerrits Siks en van broer Lammert weten we dat hij in Onstwedde is gedoopt op 30 nov. 1738. Is hij jong overleden of de provincie uitgegaan? Ancke'zus Gepke tenslotte vertrekt naar Oude Pekela, waar zij in 1762 trouwt met een Jan Jans Schoenmaker. Een broertje van Ancke is op 17.6.1731 jong overleden.
De moeder van Ancke - Jantje Jans Raedemaker - is afkomstig uit twee oude Westerwoldse geslachten Raedemaker en Olings.
Bron: Greta Meems & Roel Kleiker, Genealogie Greta Meems & Roel Kleiker,
Stamboom Meems, Blz.1 
Rotgers, Ancke (I22634)
 
317 Anna behaalt 6 april 1805 in Haarlem de "promotie of admissie tot vroedvrouw" en wordt in 1806 aangesteld als vroedvrouw in de gemeenten Schoorl en Groet. Vergers, Anna Catharina (I16457)
 
318 Anna Elisabeth is twee dagen na de geboorte van haar zoontje overleden. Lenssen, Anna Elisabeth (I21308)
 
319 Anna en Pieter gaan in februari 1806 met attestatie van Haarlem naar Schoorl, samen met hun dochters Geertruida en Elizabeth. Gezin (F2245)
 
320 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Levend (I2496)
 
321 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Verborgen (I622)
 
322 Antje was geboren als buitenechtelijk kind en 4 maanden later erkend bij huwelijksakte opgemaakt te Beerta de eenentwintigste maart 1868 zoals vermeld op de kantlijn van Antjes geboorteakte de Lange, Antje (I2247)
 
323 Anton van der Aa was een ridder in het Mechels stadsleger. In de vijftiende eeuw was Mechelen een heerlijkheid onder bevel van de hertog van Bourgondië. We hebben via enkele oude stukken uit het stadsarchief van Mechelen deze ridder kunnen opsporen. Bijvoorbeeld op de tentoonstelling 'stad in vrouwenhanden' lag er een manuscript met het zegel van Anton van der Aa en zijn handtekening.

We vinden enkel fragmenten, hebben de juist geboortedatum nog niet gevonden. Maar zeker was dat hij ridder was, burgemeester, koning van de kruisbooggilde, aanvoerder van het stadsleger te Mechelen. hij was gehuwd, maar met wie hebben we ook nog niet gevonden. Ook weten we niets van zijn eventuele kinderen, na Anton volgen nog heel wat van der Aa's in Mechelen, maar of zij nu neven, broers of zonen zijn, weten we niet.

Wat we wel ook nog weten is dat een familielid van Anton, Jan van der Aa gehuwd was met de dochter van Gruuthuse (eind veertiende eeuw). Deze Jan verkreeg zo het recht zich Heer van Gruuthuse te noemen en kreeg zo ook het 'Gruutrecht'. Een bekende nakomeling van dit koppel is Lodewijk van Gruuthuse, de Brugse koopman die zich wist op te werken tot rechterhand van de Bourgondische Hertog. Het oude wapen van van der Aa herken je nog in dat van Gruuthuse.

In Mechelen namen de van der Aa's een ander wapen aan. We voeren het dan ook als vlag van 'In Honore Constans'.

Bronnen oa:

Marc Alcide
Het boek 'Lodewijk van Gruuthuse, mecenas en Europees diplomaat ca. 1427-1492' door Maximiliaan P.J. Martens, uitgeverij 'Stichting Kunstboek'
Stadsarchief Mechelen

bron: Els Reusens, http://inhonoreconstans.spaces.live.com/blog/cns!D8CA2ED49B38E964!157.entry 
van der Aa, Anthonis (I21849)
 
324 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Verborgen (I16523)
 
325 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Verborgen (I2411)
 
326 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Verborgen (I16613)
 
327 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Verborgen (I16616)
 
328 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Levend (I4)
 
329 Baptism record for Janna says father was dead. Jacobs (Kock), Jan (I4913)
 
330 Begraafboekje DTB nr. 100 blz. 104
Lijkregister 1792-1800 folio 95vo
Puiboekje 1798 maart blz 6.1
Doopboek 1794-1812 nr. 136 
de Droog, Mattheus (I18688)
 
331 Begraven bij de parochie 7 smarten. In één graf met Josephus Theodorus Maria de Leeuw, geb. 5-1-1868 overl. 17-6-1870, zoon van Petrus Adrianus de Leeuw, beeldhouwer en Maria Anna Adriana Verreijdt. Overleden Jansweg Wijk 6 nr 782. Waarom deze twee jonge kinderen bij elkaar begraven zijn is nog een raadsel. De steen is mooi bewerkt en er heeft nog een stuk bovenop gezeten. van Vastenhoven, Leonardus Dominicus Joseph Marie (I16195)
 
332 Begraven op het R.K. Kerkhof aan de Zijlweg in Overveen de Droog, Maria Francina (I226)
 
333 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Gezin (F5240)
 
334 Bejaardencentrum "de Hoprank" Brouwer, Martha (I30481)
 
335 Belia of Beleke of Beelke de Lang, Beleke (I1136)
 
336 Berend Jacobs en Jodoca Warring kopen op 2.5.1796 van Harm Jans Brouwer e.a. het benedenste deel van hun boerenplaats. Laatstgenoemde had dat in 1784 aangekocht van de erfgenamen van Scholte Meems, uitstrekkende van de Veenhuizer Marke tot aan de rivier de Tjaam en bestaande uit bouw-, mied- en weilanden met 2 huizen alsmede een akker op de esch aldaar enz. voor de som van fl. 3000,--. Die Harm Jans Brouwer met twee andere heren heeft deze erve in 1784 gekocht van Albertje Hindriks, weduwe van en de minderjarige ergenamen van Scholte Alverigs Meemes - overleden op 1 september 1784. In de verkoopacte van 1784 wordt verkocht: behuizing, boerenplaats te veen, te velde, zijnde tesamen enige honderden deimatten groot en gelegen te Veenhuizen onder Onstwedde voor de som van fl. 7.125,--. (Een opmerkelijk verschil: in 1784 fl. 7.125,-- en in 1796 een bedrag van fl. 3.000,--, maar in 1796 gaat het over het benedenste deel van de boerenplaats). Op 1.1.1829 zijn Berend en Jodoca trotse bezitters van huis en erf van 2.20 are; huis en erf 12,70 are; bouwland ruim 300 are; tuin 37 are; ruim 570 are; heide 320 are; bos 175 are. Alle kinderen worden geboren Veenhuizen nr. 8 (gem. Onstwedde). Niet onbelangrijk te melden dat Jodoka Warring afkomstig is uit een oud en aanzienlijk geslacht van de erve Warmering I, geleden in Laude nr. 39 en dat zij een bruiddschat had ingebracht. Meems, Beerent Jacobs (I22031)
 
337 Berend, Dina and Klaas entered the USA at New York on April 7 1893 aboard the ship SS Veendam from Rotterdam. They traveled with his cousin Roelof and his family. Baas, Beerend Klaas (I2784)
 
338 Betaald voor uitvaart dd 07-01-1665 Suimeringh, Albert Reints (I26503)
 
339 Bezat hertoglijk erfgoed van Lodewijk van Strijp. Mogelijk identiek met Jan III’s maîtresse, moeder (ook?) van Jan, Johanna, Jeannete en Maria. van de Venne van Strijp, Isabella (I32382)
 
340 Bij de burgerlijke stand is geen voornaam aangegeven Vincken, Catharina (I18057)
 
341 Bij doop: Dedroegh
Bij overlijden: de Droog 
Dedroegh, Wilhelmus (I263)
 
342 Bij doop: Droegh
Bij huwelijk, doop kinderen en overlijden: Dedroegh 
Droegh, Matthias (I265)
 
343 bij eerste huwelijk: Droog
bij tweede huwelijk: Droegh
bij derde huwelijk: Droogh
bij overlijden: DeDroegh 
Droegh, Franciscus Bernardus (I267)
 
344 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Levend (I17545)
 
345 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Levend (I17266)
 
346 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Levend (I17268)
 
347 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Levend (I20569)
 
348 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Levend (I20562)
 
349 Bij het huwelijk van Johannes Henrikus (19-08-1863) is Dominicus getuige als zijnde landbouwer wonende te Voorschoten. van Vastenhoven, Dominicus Wilhelmus (I968)
 
350 Bij huwelijk: Casparus
Bij dopen kinderen: Jasparus 
Dedroegh, Casparus (I16313)
 

      «Vorige «1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 37» Volgende»